Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun och består till största delen av villabebyggelse och stora vackra grönområden. Ortens historia är starkt präglad av textiltillverkningen som startades redan 1849 och pågick ända fram till slutet av 1990-talet. Länge var Mölnlycke också känt för sina handelsträdgårdar. Blommor, frukt och grönsaker odlades och såldes inne i Göteborg, som finns bara en mil bort. Fridaskolan ligger relativt centralt och här erbjuds en lugn och trygg miljö med goda lekmöjligheter. Grönområdena runt skolan gör det dessutom enkelt att vara utomhus och genomföra olika aktiviteter kopplade till undervisningen.

Förskolan Mölnlycke

Frida förskola i Mölnlycke har två avdelningar, Norra Station och Södra Station, båda med ljusa, barnvänliga lokaler som passar för lek och olika aktiviteter. Förskolan har en stor gård med en skogsdunge för aktiv utelek. Här leker barnen ofta kurragömma eller cyklar med våra trehjulingar på gårdens racerbana.
 I hjärtat av förskolan hittar man vårt kök, där vår kock varje dag bjuder på fantastisk mat, så att barnen orkar hela dagen.

Förskolan arbetar utifrån samma riktlinjer som övriga Fridaskolor. Vi tycker det är viktigt att den dagliga verksamheten på förskolan i första hand är lustfylld för barnen. Här får de möjlighet att pröva många olika kreativa arbetssätt som bild, form, drama och musik. Barnens vardag dokumenteras, så att alla föräldrar enkelt kan följa sina barn i kunskapsresan.

Info om förskolan

Öppnades2010
Yta900 m2
Antal barn80

Kontakta oss om du har frågor

jessica.bergqvist@fridaskolan.se

Grundskolan Mölnlycke

Grundskolan i Mölnlycke öppnade i augusti 2010 i SAAB:s före detta designcenter. Skolan har växt successivt och de fina och spännande lokalerna inbjuder verkligen till att utbilda nyfikna tågluffare, som vill upptäcka nya saker och utmana sig själva. Inför höstterminen 2013 byggdes fler lokaler om och anpassades till vår skolidé. Respekt, kunskap och trygghet är honnörsord för oss.

Vår välkomnande atmosfär skapar förutsättningar för en riktigt lyckad kunskapsresa, vilket märks på resultat och i kvalitetsmätningar. Allt bygger på ett samspel mellan elever, föräldrar och en mycket engagerad personal. Har du vägarna förbi, så passa på att komma in och njuta av den goda maten i vår fantastiska restaurang.

Info om grundskolan

Öppnades2010