Nordens första Svanenmärkta skolrestauranger.

God mat är en viktig ingrediens i en bra skolmiljö. Är man nöjd och mätt orkar man hela dagen, har lättare att koncentrera sig och tillgodogöra sig ny kunskap. Därför lägger vi stor vikt vid maten och våra trivsamma skolrestauranger.

På varje Fridaskola finns tillagningskök där vår duktiga restaurangpersonal tillagar all mat. I varje kök finns också ett bakrum, och inte sällan sprids doften av nybakat bröd i lokalerna! Dessutom lägger vi stor vikt vid att ha ett stort, lockande salladsbord varje dag.

I köken hittar man ofta elever ur vissa årskurser som får praktisera och hjälpa till med uppgifter som servering och disk, som en del i bedömningen i hemkunskapsämnet.

Vår kock ...:

"Mätta barn är glada barn som mår bättre och lär sig mer. Att erbjuda en välsmakande och näringsriktig skollunch är därför en viktig del i Fridaskolans strävan att skapa goda förutsättningar för lärande!"

Maten ska vara snäll mot både magen och miljön.

På varje Fridaskola har vi ett matråd, som består av en elev från varje årskurs, kostekonom, rektor och kökspersonal. I rådet diskuterar man allt som har med mat och matmiljö att göra. Matrådet provsmakar nya maträtter och bestämmer om de är tillräckligt goda för att hamna på menyn.

Vår kostekonom ser till att vi inhandlar de bästa råvarorna – närproducerade och kravmärkta – och att maten är näringsriktig och varierad.

Vår satsning på maten har vunnit erkännande. Fridaskolornas restauranger är sedan juni 2013 licensierade med miljömärkningen Svanen. Det är vi först med i Norden, vilket vi är mycket stolta över. Du kan läsa mer om vårt miljöengagemang här.

Här finns Fridarestaurangerna på Facebook

Fridarestaurangen i Mölnlycke

Fridarestaurangen i Uddevalla

Fridarestaurangen i Trollhättan