Vanliga frågor.

Vi har valt några av de frågor som vi ofta får besvara, om du vill ha svar på andra frågor än dessa, tveka inte att ta en direktkontakt med oss!

Hur tidigt behöver man ställa sig i kö till skolorna?

Kön varierar i storlek från år till år och mellan skolorna, men vi rekommenderar att ni anmäler ert barn så tidigt som möjligt.

Vem äger Fridaskolan?

Fridaskolorna ägs av ett bolag som heter Frida Utbildning (som också äger Frida Didaktikcentrum). Endast den som är anställd inom Frida Utbildning har möjlighet att vara aktieägare i bolaget.

Sker vinstutdelning inom Fridaskolorna?

Nej. Fridaskolorna AB strävar förstås efter att gå med vinst, vilket också är nödvändigt eftersom vi är ett aktiebolag. Däremot ges ingen utdelning till aktieägarna. Vinsten går istället tillbaka till våra skolor och förskolor och går bland annat till nya möbler, böcker och IT-utrustning.

Hur går det för eleverna efter Fridaskolan?

Våra uppföljningar av eleverna som lämnat våra grundskolor visar på ett gott resultat. Generellt sett är eleverna mycket nöjda med hur de klarar av att ta ansvar för sitt lärande, sin förmåga till att samverka med andra, tron på sin egen förmåga och – sist men inte minst – sina kunskaper i stort.

Kostar det pengar att få "låna" dator?

Nej, skolan betalar avgiften för hyran av datorn, samt försäkring av denna.

Har du andra frågor? Tveka inte, hör av dig till oss så hjälper vi dig att få svar.